Min Bushido åsikt

Jag vill förtydliga en sak som jag börjar tröttna på att höra…….att jag tränar kampsport. Det HAR jag gjort när jag utövade Tae Kwon Do. Där fanns domare och regler och vi tävlade för att uppnå poäng eller KO. Nuförtiden är jag ingen kampsportsutövare. Jag tränar och instruerar i en Kampart, en Martial Art. Jämt får man höra att “det är inte förenligt med Budoförbundets regler eller åsikter”. Kanske dags att byta namn på förbundet då. Budo kommer från Bushi=Krigare och Do=Väg. Krigarens Väg alltså. Skulle det i de brinnande klankrigen i feodalismens Japan anses som fel av samurajerna att orsaka maximal skada och död på sina antagonister? Svaret är självklart NEJ! Jag tränar 50% för det rent sociala umgänget och vännerna, 50% för att bli så duktig som möjligt på riktig Budo och vara beredd om det skulle uppstå en våldsam situation där jag tvingas agera. Världen vi lever i är inte alltid rättvis och snäll, Tyvärr !!! Jag kan rabbla paragrafer och lagar och jag ställer mig även bakom de flesta av dessa. Dock kommer jag aldrig att låta någon angripa mina nära och kära utan att kämpa emot. DET är Budo, det är så jag tänker och kommer att agera, jag lovar er. Mvh Magnus Degéus ( www.uchf.se ) PS. Detta är min åsikt efter alla år jag varit kamp utövare och än så länge har jag rätt till den.DS

0 Comments

Leave a reply

Kontakta oss

Har ni några frågor eller vill börja träna hos oss? SLäng iväg ett meddelande till oss så hör vi av oss!

Sending

©2017 Urban Combat Hapkido Federation

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account